Cea mai buna vacanta in Grecia

Grecia, unul dintre centrele culturale si istorice ale lumii, este printre cele mai vizitate tari din Europa, si nu numai. Cultura si istoria acestei tari se intinde cu mult inaintea erei noastre, pe aceste meleaguri punandu-se in practica radacinile matematicii si, in general, a stiintelor.
Ca pozitie geografica, Grecia se afla intre 3 continente: Asia, Europa si Africa si are iesire la Marea Egee in Est, Marea Ionica in Vest si Marea Mediterana in Sud. Prin pricina acestui fapt, aceasta tara are o putere economica, din punct de vedere turistic, foarte mare, o mare parte din economia ei bazandu-se pe acest aspect.
Grecia este predominata de zone de munti – peste 80% din teritoriul ei – si de coasta si detine peste 1000 de insule. Cea mai populata, intinsa si vizitata insula este, fara indoiala, Creta, urmata de Euripus, Rhodos si Lesbos.
Grecia dispune de nenumarate obiective turistice, dar, totodata, si de locuri care par rupte din povesti. De exemplu, Navagio este un golf mic si izolat, in care se poate ajunge doar cu o barca, iar, aici, se afla o atractie inedita pentru turisti, o nava scotiana, care a naufragiat in anul 1937, aceasta oferind o priveliste pitoreasca deosebita a imaginii de ansamblu. De asemeni, turistii vin sa viziteze Grecia pentru a observa, indeaproape, Muntele Olimp. Conform mitologiei, acesta era lacasul in care stateau zeii, in frunte cu Zeus. Mai mult decat atat, odata ajunsi in Grecia, este recomandat sa vizitati orasul Santorini, acesta fiind unic prin modul in care este construit, multe dintre cladiri aflandu-se exact deasupra stancilor ce delimiteaza orasul de mare.
Grecia se axeaza, in mare parte, pe cei care doresc sa aiba o vacanta in Grecia, deoarece peste 20 de milioane de persoane o viziteaza, in fiecare an. Prin acest fapt, majoritatea oraselor din Grecia si sistemele principale de transport s-au dezvoltat considerabil, pentru a asigura turistilor cea mai buna experienta posibila. Grecia este una dintre cele mai bogate, din punct de vedere cultural si arhitectural, in care multe alte tari si-au lasat amprenta pe aceste aspecte, cum ar fi Imperiul Bizantin, Otoman, Roman, Britanic, Republica Venetiana, dar si oameni emblematici ai istoriei, cum ar fi Socrate, acesta fiind unul dintre primii filozofi pe care i-a vazut lumea.
Fara nici o indoiala, o vacanta in Grecia 2013 poate insemna o experienta de neuitat, in care dumneavoastra si familia puteti ramane inmarmuriti de frumusetea si splendoarea pe care aceasta tara o are de oferit. Chiar daca nu dispuneti de un buget foarte mare, exista foarte multe oferte de sejur care sa va satisfaca, pretul acestora fiind accesibil pentru orice tip de buzunar. Asadar, nu mai stati pe ganduri si rezervati-va un loc pentru a vizita una dintre cele mai superbe tari din Europa si din lume.